Om Bloggen
Den här bloggen skapades för att ifrågasätta all konventionell visdom i frågor gällande människans hud. Framförallt om schampots och olika tvålars nyttighet, andra hudprodukter och även vattnets kvalitéer och effekter på huden.
.
Det är min ambition att försöka få in så mycket saklighet och forskning i frågan som möjligt, men en hel del anekdotiska inslag lär förekomma – därför bör inte innehållet tas på allt för stort allvar, då positiva sidor av nämnda ämnen kan komma i skymundan.
.
Om Blogginnehavaren
Jag som skriver bloggen är i dagsläget en förhållandevis anonym och förhållandevis manlig snuskpelle på 30 år. Intresset för huden har växt fram ganska spontant på sistone då jag helt slutade med schampo efter att jag länge upplevt obehag vid dess användning och successivt skärt ner på det sedan ca 10 år bakåt.
.
I dagsläget tvättar jag endast händerna med tvål (flera gånger dagligen – av ganska förståeliga hygienskäl…) och eventuellt om jag skulle vara synligt smutsig någon annanstans. Vattenanvändningen är sparsam och jag duschar som regel bara en dag i veckan men om jag skulle bli för svettig gör jag en snabb avsköljning med kallvatten. Andra hudprodukter undvikes helt.
.
Jag besitter inte någon formell utbildning på högskolenivå i ämnen som berör människans hud. Min formella utbildning i frågan sträcker sig till gymnasiekurserna Biologi A och B. Jag strävar dock efter att på min fritid utbilda mig i frågan och förhoppningsvis få klarhet i hur man ska behandla sin hud.
.
Jag har annars högskolebildning i Geologi och Ekonomi – där åtminstone mina geologiska kunskaper kan komma till nytta i diskussioner rörande vattnets egenskaper och kvalité.
.

Lämna en kommentar